biochem
 

Μαθήματα

  • Βιοχημεία της άσκησης (κωδικός ΕΠ0122). Προπτυχιακό μάθημα υποχρεωτικής επιλογής που παρέχει βασικές γνώσεις γύρω από τη δομή και τη λειτουργία των ζωντανών οργανισμών σε μοριακό επίπεδο και γύρω από τους μηχανισμούς με τους οποίους ο οργανισμός ανταποκρίνεται στις πολλαπλές απαιτήσεις της μυϊκής δραστηριότητας. Οι παρεχόμενες γνώσεις βοηθούν στη βαθύτερη κατανόηση της λειτουργίας του ανθρώπινου σώματος κατά την άσκηση.
  • Βιοχημική αξιολόγηση της αθλητικής απόδοσης (κωδικός ΕΠ061). Προπτυχιακό μάθημα υποχρεωτικής επιλογής που εξετάζει πώς οι βιοχημικές μετρήσεις στο αίμα του αθλητή ή του αθλουμένου γενικότερα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εκτίμηση της κατάστασης υγείας, την αξιολόγηση του επιπέδου φυσικής κατάστασης και της απόδοσής του, καθώς και τη διαπίστωση της καταλληλότητας και αποτελεσματικότητας του προγράμματος προπόνησης που ακολουθεί. Το μάθημα είναι κατά βάση θεωρητικό, αλλά περιλαμβάνει κι ένα πρακτικό μέρος.
  • Εργαστηριακή βιοχημεία της άσκησης (κωδικός ΕΠ036). Προπτυχιακό μάθημα ελεύθερης επιλογής που εισάγει τους φοιτητές στις αρχές και τεχνικές της πειραματικής βιοχημείας, τους εξασκεί σε προσδιορισμούς βιοχημικών παραμέτρων πριν και μετά από άσκηση και τους γνωρίζει τρόπους επεξεργασίας και παρουσίασης πειραματικών δεδομένων.


  • Τάξη του 2010
    Από αριστερά: Φιλίτσα Αρδάλη, Πρόδρομος Κοτσανόπουλος, Άννα Βερβερούδη, Βασίλης Μούγιος, Ελένη Βαταμίδου, Βούλα Αθανασιάδου, Στέφανος Νικολαΐδης, Χριστίνα Καρπούζη

Το Εργαστήριό μας δέχεται προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές για την εκπόνηση διπλωματικής εργασίας, μεταπτυχιακής διατριβής και διδακτορικής διατριβής.
  • Διπλωματική εργασία. Οι διπλωματικές εργασίες που επιβλέπει ο κ. Μούγιος είναι ερευνητικού χαρακτήρα και διαρκούν περίπου ένα έτος. Οι ενδιαφερόμενοι προπτυχιακοί φοιτητές θα πρέπει να έχουν παρακολουθήσει επιτυχώς 2 τουλάχιστον από τα παραπάνω μαθήματα, ώστε να έχουν επαρκείς θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις για τη διεξαγωγή της έρευνας.
  • Μεταπτυχιακή και διδακτορική διατριβή. Οι ενδιαφερόμενοι μεταπτυχιακοί φοιτητές θα πρέπει να έχουν ένα καλό θεωρητικό υπόβαθρο στη βιοχημεία της άσκησης ή στην αθλητική διατροφή και ανάλογη εργαστηριακή εμπειρία. Ευνοείται η προηγούμενη σχέση με το Εργαστήριο.