Ερευνητικά προγράμματα

ι) Μέλος της ερευνητικής ομάδας

1. “Καθορισμός των αρχών και του συστήματος διευθέτησης των χειμάρρων στον Ελλαδικό χώρο” με επιστημονικό υπεύθυνο τον κ. Δημήτριο Κωτούλα, καθηγητή του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, Α.Π.Θ. (1996-1997).

2. “Η χρήση των συστημάτων γεωγραφικών πληροφοριών και της τηλεπισκόπισης στην διαχρονική εξέλιξη των αστικών και περιαστικών υδρογραφικών συστημάτων της ευρύτερης περιοχήςτου πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης” με επιστημονικό υπεύθυνο τον κ. Θεόδωρο Αστάρα, καθηγητή του Τμήματος Γεωλογίας, Α.Π.Θ. (1996 - 1997).

3. “Εγκατάσταση συστήματος παρακολούθησης της διάβρωσης των εδαφών στο περιαστικό δάσος Θεσσαλονίκης” με επιστημονικό υπεύθυνο τον κ. Στυλιανό Γκατζογιάννη, Ερευνητή Β του Ι.Δ.Ε. του ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε (06/02/98 - 05/04/98).

4. “Εγκατάσταση συστήματος παρακολούθησης των εξελίξεων στο περιαστικό δάσος Θεσσαλονίκης” με επιστημονικό υπεύθυνο τον κ. Στυλιανό Γκατζογιάννη, Ερευνητή Α του Ι.Δ.Ε. του ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε (17/11/98 - 17/05/00).

5. “Απογραφή, αξιολόγηση και παρακολούθηση δασοτεχνικών έργων αποκατάστασης του δάσους Θεσσαλονίκης” με επιστημονικό υπεύθυνο τον κ. Παναγιώτη Στεφανίδη, Αναπληρωτή καθηγητή, του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, Α.Π.Θ. (1/1998 -12/2001).

6. “Μοντέλα ποσοτικής εκτίμησης της διάβρωσης σε λεκάνες απορροής” με επιστημονικό υπεύθυνο τον κ. Δημήτριο Εμμανουλούδη, Επίκουρο καθηγητή του Τμήματος Δασοπονίας, του Τ.Ε.Ι. Καβάλας (3/2000 - 12/2001).

7. “Διαχείριση δικτύων ύδρευσης-αποχέτευσης με τη βοήθεια των G.I.S.” με επιστημονικό υπεύθυνο τον κ. Δημήτριο Εμμανουλούδη, Επίκουρο καθηγητή του Τμήματος Δασοπονίας, Παράρτημα Δράμας, του Τ.Ε.Ι. Καβάλας (4/2001 - 12/2002).

8. «Ειδική Οριστική Μελέτη κατασκευής διώρυγας μεταφοράς νερού από το φράγμα Ασωμάτων στη διώρυγα ΑΟ» με επιστημονικό υπεύθυνο τον κ. Παναγιώτη Στεφανίδη, Αναπληρωτή καθηγητή, του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, Α.Π.Θ. (2003-2004).

9. «Προσδιορισμός του χειμαρρικού περιβάλλοντος και έρευνα της διάβρωσης της λεκάνης τροφοδοσίας της λίμνης Ταυρωπού (Πλαστήρα) για την προστασία της από την υποβάθμιση» με επιστημονικό υπεύθυνο τον κ. Ιωάννη Χουλιάρα, Αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Δασοπονίας, Παράρτημα Καρδίτσας, του Τ.Ε.Ι. Λάρισας (2004 - 06).

10. Συμμετοχή στην ερευνητική ομάδα του ΑΠΘ που συγκροτήθηκε με σκοπό να ανταπεξέλθει στις ανάγκες αποκατάστασης της πληγείσας περιοχής του Δήμου Φιγαλείας του Νομού Ηλείας μετά την καταστρεπτική πυρκαγιά του Αύγουστου του 2007, με επικεφαλή της ομάδας εργασίας των κ. Παναγιώτη Στεφανίδη, Αναπληρωτή καθηγητή, της Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, Α.Π.Θ.

11. «Προσδιορισμός στοιχείων δασοτεχνικής διευθέτησης ρευμάτων λεκάνης απορροής λίμνης Καστοριάς» με επιστημονικό υπεύθυνο τον κ. Παναγιώτη Στεφανίδη, Αναπληρωτή καθηγητή, της Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, ΑΠΘ (Ιούνιος 2011-).

12. «Έρευνα προσδιορισμού της στερεομεταφοράς στο χείμαρρο Βελβενδού Κοζάνης» με επιστημονικό υπεύθυνο τον κ. Παναγιώτη Στεφανίδη, Αναπληρωτή καθηγητή, της Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, Α.Π.Θ. (Ιούνιος 2011-).

ιι) Επιστημονικός υπεύθυνος

1. «Η επίδραση της κατασκευής φραγμάτων στην κεντρική κοίτη του χειμαρρικού ρεύματος Γεραμπίνη Ζαγοράς, στη στερεομεταφορά και στο υδρόβιο οικοσύστημα της ζώνης εκβολής του». Επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος. Το πρόγραμμα αυτό εντάχθηκε στη Κατηγορία Πράξεων 2.6.1.ι της Ενέργειας 2.6.1 του Μέτρου 2.6 του ΕΠΕΑΕΚ 2000-2006, μετά από τηπροβλεπόμενη διαδικασία ένταξης Πράξεων με βάση την υπ’ αριθμ. 12680/05.07.2005 Απόφαση Ένταξης. Το πρόγραμμα αυτό ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2008.

2. «Έρευνα προσδιορισμού της στερεομεταφοράς στο χείμαρρο Πλατάνια Νέας Τρίγλιας Χαλκιδικής»  Δήμος Νέας Προποντίδας.  

3. «Χρήση τηλεπισκοπικών δεδομένων για την εκτίμηση ακραίων υδρολογικών φαινομένων υπό την επίδραση της κλιματικής αλλαγής». ΓΓΕΤ, ΕΛΙΔΕΚ.