Αρχική Ι Ταυτότητα Ι Δημοσιεύσεις Ι Ανακοινώσεις Ι Μαθήματα Ι Επικαιρότητα

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Γραφείο:

712 (7ος όροφος Πύργου Παιδαγωγικής Σχολής)

Tηλ.:

0030 2310 991252

 

Τ. Δ/νση

Παιδαγωγική Σχολή ΑΠΘ 54124 Θεσ/νίκη Θυρίδα 26

e-mail:

Website:

dimzachos@eled.auth.gr

http://users.auth.gr/dimzachos/index.htm

 

Scopus ID

42762407200

Orcid ID

https://orcid.org/0000-0001-9416-9023

 

Google Scholar ID

https://scholar.google.gr/citations?user=RcNirhwAAAAJ&hl=en

 

Skype:

Dimitris T. Zachos

 

Facebook:

https://www.facebook.com/dimitris.zachos.33

 

Academia.edu

Research Gate

http://auth.academia.edu/DimitrisZachos

https://www.researchgate.net/profile/Dimitris_Zachos

 

Linkedin

https://www.linkedin.com/in/dimitris-zachos-4b655655/

 

Ημέρα & ώρες συνεργασίας

ΔΕΥΤΕΡΑ: 10.00-12.00

ΤΕΤΑΡΤΗ: 10.00-12.00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 18-18.30

 

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ (4-2022)

 

΄Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Νιγρίτα Σερρών. Σπούδασα στην Παιδαγωγική Ακαδημία Ηρακλείου, στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης & στο Διδασκαλείο Δημήτρης Γληνός του ΠΤΔΕ του ΑΠΘ. Στο ίδιο τμήμα (ΠΤΔΕ ΑΠΘ) εκπόνησα τη διδακτορική μου διατριβή.

Εργάστηκα επί σειρά ετών ως εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, σε όλους τους τύπους των σχολείων (μονοθέσια, διθέσια, τριθέσια, πολυθέσια). Διετέλεσα διευθυντής του 77ου Δημοτικού Σχολείου & Σχολικός Σύμβουλος της τρίτης περιφέρειας Σχολικών Συμβούλων του νομού Σερρών. Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση δίδαξα στο Διδασκαλείο Δημήτρης Γληνός του ΠΤΔΕ του ΑΠΘ (2005-2012), στο Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (2007-9) & στο ΠΤΔΕ του ΑΠΘ (2010-11). Το Φεβρουάριο του 2011 διορίστηκα λέκτορας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, τον Ιούνιο του 2015 εκλέχτηκα στη βαθμίδα του επίκουρου καθηγητή, στην οποία μονιμοποιήθηκα το Φλεβάρη του 2019. Aπό τον Αύγουστο του 2021 είμαι Αναπληρωτής καθηγητής.

Είμαι μέλος της Διεθνούς Ένωσης για τη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση - International Association for Intercultural Education (http://www.iaie.org/), της Children's Identity & Citizenship European Association (http://www.cicea.eu/), της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος (http://www.pee.gr), του Ευρωπαϊκού δικτύου για την εκπαίδευση των εκπαιδευτικών Kastalia (https://sites.google.com/site/kastalianetwork/). Είμαι μέλος της Συντακτικής Επιτροπής των διεθνών περιοδικών International Journal of Education (http://www.macrothink.org/journal/index.php/ije/about/editorialTeam), Journal of Education (http://www.scirea.org/journal/EditorialBoard?JournalID=88000), international Journal of Modern Education Studies, καθώς και του ελληνικού επιστημονικού περιοδικού Νέος Παιδαγωγός (http://neospaidagogos.gr/periodiko/).

Η ερευνητική μου δραστηριότητα, οι δημοσιεύσεις και οι ανακοινώσεις μου σε συνέδρια, ημερίδες και σεμινάρια, καθώς και οι φοιτητικές εργασίες τις οποίες εποπτεύω έχουν ως στόχο τους παιδαγωγικά ζητήματα, τα οποία διερευνώνται υπό το πρίσμα της επίδρασης των οικονομικών, κοινωνικών, πολιτικών, πολιτισμικών και ιδεολογικών εξελίξεων.

Η δράση μου εκτός πανεπιστημιακού χώρου αφορά ακροατήρια επαγγελματιών της εκπαίδευσης (συμμετοχή σε ημερίδες & επιμορφωτικά προγράμματα), όπως και άτομα διαφορετικών / ποικίλων ενδιαφερόντων (διαλέξεις σε ανοιχτά πανεπιστήμια, συμμετοχή σε τηλεοπτικά προγράμματα, συγγραφή άρθρων σε εφημερίδες, περιοδικά και δικτυακούς τόπους).

Τα επιστημονικά μου ενδιαφέροντα εστιάζονται αυτή την περίοδο σε θέματα:

1. Ισότητας & κοινωνικής δικαιοσύνης στην εκπαίδευση

2. Δημοκρατίας στο σχολείο και στη σχολική τάξη

3. Μεθοδολογίας της εκπαιδευτικής έρευνας