Διδακτικό έργο

 

ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

Μαθήματα κορμού (υποχρεωτικά)
Ιστορία της λογοτεχνίας 18ος/19ος αιώνας
Γερμανικός πολιτισμός μετά το 1945
Μετάφραση θεατρικών κειμένων
Θεωρία και μεθοδολογία της λογοτεχνίας

Σεμινάρια κατεύθυνσης & ελεύθερες επιλογές
Συγγραφείς: Paul Celan/ Ingeborg Bachmann/ Erich Fried/ Bertolt Brecht/ Tankred Dorst/ J.W. Goethe

Θεωρία και πρακτική της μετάφρασης: Μετάφραση Χάινριχ ή οι πόνοι της φαντασίας

Εποχές, είδη, ρεύματα της λογοτεχνίας: Ο Γκαίτε στη Βαϊμάρη/ Φάουστ/ Η Γερμανική λογοτεχνία μετά την πτώση του Τείχους/ Γερμανικό θέατρο μετά το ‘68/Ο Μάης του 68: ποίηση & επανάσταση/ Λογοτεχνία και Τέχνη. Αλληλεπιδράσεις και επιρροές/ 20 χρόνια μετά την πτώση του Τείχους/ Υπέρβαση ορίων: η σύγχρονη γερμανική λογοτεχνία/ Γερμανικό Θέατρο. Ο Ντορστ και οι άλλοι: Λογοτεχνικός διάλογος στο έργο του Τάνκρεντ Ντορστ
Θέατρο: Frank V. : του Friedrich Dürrenmatt./Don Juan oder die Liebe zur Geometrie: του Max Frisch./Heinrich oder die Schmerzen der Phantasie : του Tankred Dorst./Goldener Oktober : της Elfriede Müller./ Minna von Barnhelm in Bildern Ελεύθερη απόδοση του ομώνυμου θεατρικού έργου του Gotthold Ephraim Lessing./ Der Hässliche: του Marius von Meyenburg./ Glotzt nicht so romantisch! Brecht intensiv./ Τι κοιτάτε; Θέατρο είναι. Ένα βράδυ με τον Μπρεχτ. Ένα κολάζ από θεατρικά κείμενα, ποιήματα και αυτοβιογραφικές σημειώσεις του Μπρεχτ σε θεατρική μορφή./ Dr. med. Hiob Prätorius oder die Mikrobe der menschlichen Dummheit. του Curt Goetz/ Play Dürrenmatt Ένα κολάζ από θεατρικά κείμενα, δοκίμια και σημειώσεις του Ντύρενματ σε θεατρική μορφή.

http://www.del.auth.gr/index.php/el/to-tmhma/theater-ag/istoria
http://www.del.auth.gr/index.php/el/to-tmhma/theater-ag/parastaseis


ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

Ο ρόλος του διανοούμενου στο Γερμανόφωνο Μεταπολεμικό Θέατρο/ Το 1989 στη Λογοτεχνία. 20 χρόνια μετά την πτώση του τείχους: Ανανέωση ή παραίτηση;/ Ο Φάουστ του Γκαίτε. Ένα μνημείο ευρωπαϊκής κληρονομιάς.

 

 

Κατερίνα Ζάχου