ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ Γ. Σ. ΥΨΗΛΑΝΤΗ

HOME Ελληνικά English

EUROCALL

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

 

Σύντομο βιογραφικό του Γ.Σ. Υψηλάντη

 

Ο Γεώργιος Σ. Υψηλάντης αποφοίτησε από την Αγγλική Σχολή του Α.Π.Θ. με βαθμό πτυχίου Λίαν Καλώς. Κατέχει μεταπτυχιακό (Master) και διδακτορικό (ομόφωνα άριστα) στην εφαρμοσμένη γλωσσολογία και ειδικότερα στη χρήση Η/Υ στην εκπαίδευση, διδασκαλία γλώσσας. Έχει λάβει μέρος σαν σύνεδρος με ανακοινώσεις σε πολλά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε μερικά από αυτά πήρε μέρος ως προσκεκλημένος ομιλητής. Δίδαξε στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά και ως επιμορφωτής σε προγράμματα εξειδίκευσης θέματα σχετικά με το αντικείμενο της επιστήμης του (μέθοδοι διδασκαλίας ξένων γλωσσών, θεωρίες μάθησης, χρήση Η/Υ στη γλωσσική διδασκαλία).

 

Διετέλεσε για 2 χρόνια περίπου σύμβουλος στον Ο.Ε.Ε.Κ. του ΥΠ.Ε.Π.Θ. για θέματα γλωσσικής εκπαίδευσης με χρήση Η/Υ και υπήρξε στέλεχος της επιτροπής κατάρτισης του αναλυτικού προγράμματος για τη διδασκαλία της αγγλικής για ειδικούς σκοπούς για όλα τα ΙΕΚ. Υπήρξε εκπαιδευτής καθηγητών για τον εκδοτικό οίκο του πανεπιστημίου της Οξφόρδης (Ηνωμένο Βασίλειο). Μιλάει άπταιστα την αγγλική και την ιταλική ενώ κατέχει την γερμανική σε επίπεδο Β1.

 

Είναι αντιπρόσωπος στην Ελλάδα της Eυρωπαϊκής Εταιρείας για την χρήση Η/Υ στην εκαπαίδευση και διδασκαλία γλώσσας (EUROCALL). Συνεργάζεται μόνιμα ως ad hoc κριτής των προς δημοσίευση άρθρων με το Βρεττανικό περιοδικό Language Awareness, την Ελληνική Εταιρεία Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας και αποτελούσε μέλος της επιστημονικής επιτροπής του διεθνούς συνεδρίου για την χρήση Η/Υ στη γλωσσική κατάρτιση που πραγματοποιείται στην Compiegne της Γαλλίας (το συνέδριο διακόπηκε μετά την απώλεια του Abdi Cazeroni).

 

Δημοσιεύει από το 1992 εργασίες στην Ελλάδα και στο εξωτερκό, μάλιστα ορισμένες από αυτές σε έγκριτα διεθνή περιοδικά όπως στην ετήσια έκθεση της Βρεττανικής Εταιρείας Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας, στο Αμερικανικό περιοδικό World Englishes και το περιοδικό CALL.

 

Εργάσθηκε ως δάσκαλος αγγλικής για ειδικούς σκοπούς (ΕΕΠ) από τον Ιούνιο του 1998 ως τον Οκτώβριο του 2002 στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Τώρα εργάζεται ως αναπληρωτής καθηγητής με αντικείμενο τη διδακτική ξένων γλωσσών με ιδιαίτερη έμφαση στη χρήση σύγχρονης τεχνολογία στο τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ.