ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ - ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ


ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΗΤΟΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ
ΒΑΣΙΛΗ Π. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛH Π. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΩΣ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΔΙΔΑΚΤΟΡΟΣ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΠΘ


 

ΕΚΔΟΣΗ ΤΙΜΗΤΙΚΟΥ ΤΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ Α.Π.Θ.

Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Α.Π.Θ. στη συνεδρίαση 1453/19.2.2010, ύστερα από ομόφωνες εισηγήσεις του Τμήματος Χημικών Μηχανικών και της Κοσμητείας της Πολυτεχνικής Σχολής, αποφάσισε να θέσει υπό την αιγίδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης την τιμητική εκδήλωση στην οποία θα επιδοθεί τιμητικός τόμος στον Ομότιμο Καθηγητή κ. Βασίλη Παπαγεωργίου, προκειμένου να τον τιμήσει για την προσφορά του στην επιστήμη, το Πανεπιστήμιο και την κοινωνία.

 

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΣΜΗΤΕΙΑ
ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ.

Η Κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ., σε αναγνώριση της πολυσχιδούς προσφοράς του Καθηγητή Βασίλη Παπαγεωργίου προς αυτήν, αλλά και του εξαιρετικού επιστημονικού του έργου, αποφάσισε ομόφωνα κατά τη συνεδρίαση 11/2-7-2008, να τον τιμήσει και να δώσει το όνομά του στο υπό διαμόρφωση Συνεδριακό Κέντρο της Πολυτεχνικής Σχολής, το οποίο και οραματίστηκε.

 

ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ

Ο Καθηγητής κ. Βασίλης Παπαγεωργίου συμμετείχε στην ερευνητική ομάδα που βραβεύθηκε από την Ακαδημία Αθηνών (30-12-1991) για την έρευνά τους στη χημειοθεραπεία του καρκίνου.

 

ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ  

Στα πλαίσια των εργασιών του 2ου Πανελληνίου Συνεδρίου (6-8 Ιουνίου 2008) της Διεπιστημονικής Εταιρείας Διασφάλισης Υγιεινής Τροφίμων (Δ.Ε.Δ.Υ.Τ.) που τελεί υπό την αιγίδα της αρμοδίας Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο πρόεδρος και τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, αποφάσισαν να απονείμουν το βραβείο προσφοράς στην επιστήμη στον Καθηγητή κ. Βασίλη Παπαγεωργίου για το εξαιρετικό επιστημονικό του έργο.

 

ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΩΣ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ
ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ Α.Π.Θ.

Ο Σύλλογος Αποφοίτων της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. σε αναγνώριση της προσφοράς του Καθηγητή Βασίλη Παπαγεωργίου ως Κοσμήτορα της Σχολής (1997-2003) αποφάσισε να του απονείμει τιμητική πλακέτα και να τον αναγορεύσει επίτιμο μέλος του σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο «Π.Δ. Παναγιωτόπουλος» της Πολυτεχνικής Σχολής (26-4-2010).

 

ΕΠΙΔΟΣΗ ΤΙΜΗΤΙΚΗΣ ΠΛΑΚΕΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Βασίλης Παπαγεωργόπουλος σε ειδική τελετή (1999) απένειμε τιμητική πλακέτα στον κ. Βασίλη Παπαγεωργίου, μεταξύ άλλων, για την προσφορά τους στο ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ του Δήμου Θεσσαλονίκης.

 

ΕΠΙΔΟΣΗ ΤΙΜΗΤΙΚΗΣ ΠΛΑΚΕΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ
Α’ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ Α.Π.Θ.

Ο Διευθυντής και το επιστημονικό προσωπικό της Α’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. σε ειδική εκδήλωση (2005) απένειμε στον κ. Βασίλη Παπαγεωργίου τιμητική πλακέτα για την μεγάλη προσφορά του στην Ιατρική Σχολή Α.Π.Θ.

 

ΕΠΙΔΟΣΗ ΤΙΜΗΤΙΚΗΣ ΠΛΑΚΕΤΑΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Το Τμήμα Χημικών Μηχανικών τον Ιούνιο του 1995 απένειμε τιμητική πλακέτα στον Καθηγητή κ. Βασίλη Παπαγεωργίου σε ένδειξη τιμής και αναγνώρισης του δημιουργικού έργου που προσέφερε ως Πρόεδρος του Τμήματος.

 

ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΜΗΤΙΚΗΣ ΠΕΡΓΑΜΗΝΗΣ

O σύλλογος Ελλήνων Λογοτεχνών σε ειδική τελετή στην Αθήνα (1995) απένειμε περγαμηνή «Τιμής Ένεκεν» στον Καθηγητή κ. Βασίλη Παπαγεωργίου μεταξύ και άλλων διακεκριμένων προσωπικοτήτων, τιμώντας έτσι «την αξιόλογη συμβολή του στην κοινωνική ζωή του τόπου μας, αλλά και την ενάρετη πολιτεία του».