Αγέλη Λυκοπούλων... τι είναι αυτό;

Η Αγέλη Λυκοπούλων είναι το πρώτο τμήμα ενός Συστήματος Προσκόπων και αποτελείται από τα λυκόπουλα.
 
 

Τί είναι Λυκόπουλα;

Τα Λυκόπουλα, τα μικρά αδέλφια των Προσκόπων, δεν είναι τίποτα άλλο από μια χαρούμενη παρέα αγοριών και κοριτσιών, από 7 έως 11 χρόνων, που μαζεύονται μια φορά την εβδομάδα στην Αγέλη για να παίξουν χαρούμενα παιχνίδια, να τραγουδήσουν, να μαστορέψουν, να συζητήσουν, να κάνουν εκδρομές και να ζήσουν χίλιες δυο περιπέτειες απ' αυτές που σίγουρα θα έχεις ονειρευτεί να ζήσεις.
 

Γιατί λεγόμαστε Λυκόπουλα;

Ο Ράντιαν Κίπλιγκ, ένας Αγγλος συγγραφέας και ποιητής, έγραψε μια πολύ όμορφη ιστορία, Το Βιβλίο της Ζούγλας.
Ο Μόγλης, όταν ήταν μωρό, εγκαταλείφθηκε στο δάσος του Σιονί και ανατράφηκε απο μια οικογένια λύκων. Ζώντας με τ' άλλα λυκόπουλα στην αγέλη, έμαθε ένα σωρό μυστικά για να κυνηγάει στα μονοπάτια της ζούγλας. Ο Ακέλας ο αρχηγός της αγέλης, η Μπαλού η γριά αρκούδα, ο Μπαγκήρας ο μαύρος πάνθηρας, ο Κάα ο βόας, ακόμα και ο κακός κουτσός τίγρης, ο Σηρ Χαν, δίδαξαν με τον τρόπο τους στον Μόγλη όλα τα μυστικά αυτού του θαυμάσιου κόσμου και τον έμαθαν να σέβεται το Νόμο της Ζούγλας για να ακολουθεί πάντα το σωστό μονοπάτι.

Ο Μπέιτεν Πάουελ, ο ιδρυτής του Προσκοπισμού, αγάπησε πολύ την ιστορία αυτή και τη διηγήθηκε στα πρώτα Λυκόπουλα που άρχισαν να παίζουν και να οργανώνονται σύμφωνα με τους κανόνες και τον τρόπο ζωής της Αγέλης του Σιονί που ανέθρεψε τον Μόγλη.
 

Η Στολή μας

Τα Λυκόπουλα, για να γνωρίζονται μεταξύ τους αλλά και για να ξεχωρίζουν από τ' άλλα παιδιά, φορούν τη δική τους στολή κάθε φορά που η Αγέλη έχει συγκέντρωση.


Μηνιαίο Θέμα

Το Μηνιαίο θέμα είναι η μεγάλη περιπέτεια που θα ζήσουν τα Λυκόπουλα για ένα μήνα ή και περισσότερο. Όλα τα παιχνίδια, τα τραγούδια, οι χειροτεχνίες, οι παρουσιάσεις, όλες οι ερασιτεχνικές ασχολίες και οι δραστηριότητες της Αγέλης θα είναι έτσι διαλεγμένες από τους Γερόλυκους και τα Λυκόπουλα ώστε να κάνουν τις συγκεντρώσεις πιο ενδιαφέρουσες.
Κάθε Μηνιαίο θέμα έχει το δικό του τίτλο, η Αγέλη διακοσμείται ανάλογα με μια μεγάλη αφίσσα, με σχετικές φωτογραφίες και ζωγραφιές.
 

Ο Νόμος των Λυκοπούλων

Οι Λύκοι μπορούν να ζουν σαν μια οικογένεια γιατί ακολουθούν ορισμένους κανόνες στο κυνήγι, στις εκδηλώσεις τους, στη ζωή τους. Στην Αγέλη για παράδειγμα, ο πιο δυνατός δεν τα βάζει ποτέ με τον πιο αδύνατο ή νεαρό. Στα κυνήγια κάθε λύκος έχει τη θέση του και το ρόλο του που δεν τον εγκαταλείπει ποτέ.
Ο Νόμος σε βοηθά να ζεις σαν Λυκόπουλο.
Η Αγέλη είναι μια οικογένια λύκων. Εχει το Νόμο της που τον γνωρίζουν και τον σέβονται όλοι. "Χωρίς Νόμο, δεν είμαστε πια ελεύθερος Λαός".
 

Το Λυκόπουλο είναι υπάκουο,
φροντίζει για τους άλλους
όπως και για τον ευτό του
και κάνει κάθε μέρα μια καλή πράξη


Η Καλή Πράξη

Έχεις σκεφθεί πόσο πιο όμορφος θα ήταν ο κόσμος αν όλοι προσπαθούσαν να κάνουν το καλό; Πολλά πράγματα θα διορθώνονταν και οι άνθρωποι θα ήταν περισσότερο ευτυχισμένοι.
Σαν Λυκόπουλα που είμαστε, μποπούμε να βοηθείσουμε στο χτίσιμο ενός καλύτερου κόσμου κάνοντας κάθε μέρα μια καλή πράξη όπως άλλωστε λέει και ο Νόμος μας.

Μια Καλή πράξη την ημέρα = 365 Καλές Πράξεις το χρόνο!

Το Ρητό μας

"ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΘΥΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ"

Υπόσχεση

Όποιος συμφωνεί με τον νόμο μας και θέλει να μείνει στην αγέλη ζητάει να δώσει μπροστά στη σημαία και στην υπόλοιπη αγέλη την λυκοπουλική του υπόσχεση.

Υπόσχομαι,
να είμαι πιστός στο Θεό και την Πατρίδα
να προσπαθώ με όλη μου την δύναμη
να βοηθώ τους γύρω μου
και να ζω με τον νόμο των προσκόπων.


 
 

Η Αγέλη μας

Η Αγέλη μας, η 6η Αγέλη Λευκού Πύργου Θεσσαλονίκης είναι για πολλά χρόνια μια οικογένεια λύκων πολύ ενωμένη, όπου όλοι μαζί παίζουμε, κυνηγάμε στο δάσος, βοηθάμε ο ένας τον άλλον και ζούμε μοναδικές στιγμές σαν μια χαρούμενη παρέα.

Η κραυγή μας είναι αυτή που μας ενώνει κάθε φορά που μαζευόμαστε γύρω από τον Ακέλα και τη λέμε δυνατά:

«Ρα, ρα, ρα, Αγέλη με χαρά,
ρι, ρι, ρι, 6η Αγέλη τρομερή»

Κι όσο πιο δυνατά τη λέμε τόσο πιο ενωμένοι νιώθουμε.

Η καθιερωμένη μας συγκέντρωση είναι μια φορά την εβδομάδα, την Κυριακή το πρωί. Μας αρέσουν πολύ οι εκδρομές και οι περίπατοι, οι κατασκευές, τα ζωηρά αλλά και τα ήσυχα παιχνίδια, τα αθλήματα καθώς επίσης και η συντροφιά με άλλα παιδιά και μεγάλους έξω από το χώρο της Αγέλης μας.

Κάθε χρονιά είναι για μας μοναδική γεμάτη από διαφορετικές εμπειρίες και δράσεις.
 

Δραστηριότητες Σωματικής Αγωγής
αθλήματα ή χορευτικά
  

Δραστηριότητες Τεχνικής Καλλιέργειας
είτε κατασκευάζοντας μεγάλα έργα όπως οι μεγάλοι ζωγράφοι είτε κάνοντας χειροτεχνίες

  

Δραστηριότητες Κοινωνικής Συνεργασίας
κάνοντας ας πούμε μία θεατρική παράσταση όλοι μαζί

  

Δραστηριότητες Πολιτιστικής Κληρονομιάς
Γνωριμία με την πόλης μας ή με άλλες πόλεις και χωριά της Ελλάδας

  

Υπαίθρια Ζωή
Κάνοντας εκδρομές και κατασκηνώσεις στο βουνό

  
 

Δε μένει λοιπόν να δοκιμάσεις να μας γνωρίσεις !!!
 

Θα μας βρείς
στο σχολικό συγκρότημα της Ικτίνου στον αριθμό 5
κάθε μέρα από τις 7 μμ έως τις 9 μμ
και τις Κυριακές το πρωί.
Τηλεφωνήστε μας όμως πρώτα για να σας ανοίξουμε
στο τηλέφωνο 2310.276.511